Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Ε. Βενιζελος και bloggers


Στο τελευταιο του post ο κ. Ε.Βενιζέλος αφού εξηγεί γιατί δεν απαντα στα διαφορα ερωτήματα που του τίθενται μέσω των σχολίων στο blog του ,τα κατηγοριοποιεί και υπόσχεται να απαντα σε κάθε ένα από αυτά με μικρα posts ,που θα δημοσιεύει καθημερινα.
Κι ως εδώ πολύ καλα.
Κατανοητό το πρόβλημα και του πλήθους των ερωτημάτων και της έλλειψης αναλογου χρόνου από μέρους του.
Προσωπικά απορώ μάλιστα πως βρίσκει τον χρόνο και μόνο να διαβαζει καθημερινα τα πολυάριθμα σχόλια που του αφήνουν ,σε μια περίοδο τόσο έντονης πολιτικής του δράσης.

Παρακάτω ο κ.Βενιζέλος απευθύνει πρόσκληση για συζήτηση σε ανοιχτό χώρο στην Αθήνα ,στην οποία μπορουν να συμμετάσχουν αποκλειστικά bloggers.
Το ίδιο προτεινει να γίνει αργότερα και στην Θεσσαλονίκη
Σκοπός όπως λέει μια συζήτηση ανοιχτή, ουσιαστική και πολιτισμένη.
και εξηγεί με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η αποκλειστική συμμετοχή bloggers καθώς και η ανωνυμία τους.

Θέλει κανείς ν’αγιάσει και δεν τον αφήνουν οι δαιμόνοι!

Το blog του καθενός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και δυνατότητα να εκφράσει τις αποψεις του ,να δεχτεί ερωτήματα ,κρίσεις και παρατηρήσεις και να απαντήσει αναλόγως
Αυτός νομίζω είναι και ένας από τους λόγους ,για τον οποίο στήνει κανείς ένα blog.

Τι περισσότερο θα προσφέρει μια ανοιχτή συγκέντρωση bloggers, όπου αντι για γραπτα θα τεθούν και θα απαντηθούν ερωτήματα προφορικά?
Αν ο κ.Βενιζέλος θέλει να ενημερωσει άμεσα και «δια ζώσης» για τις θεσεις και τις αποψεις του ας οργανωσει αναλογες εκδηλώσεις ανοιχτές για οποιονδήποτε πολίτη ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

Κι όλη αυτή την διαδικασία αποστολής μηνυμάτων και μυστικών κωδικών των συμμετεχόντων για την διαφύλαξη της ανωνυμίας τους ολίγον συνωμοτική την βρίσκω .Σε συγκέντρωση μας καλεί ,όχι σε γιαφκα.

Νομίζω πως οι bloggers ,αν θελήσουν να εμφανιστούν δημόσια

έχουν το θαρρος να πούν και το όνομά τους .


Αυτή η πρόταση για συγκέντρωση αποκλειστικά bloggers στήνεται μιμούμενη άλλες μας κινητοποιήσεις, που όμως οργανώθηκαν αυθόρμητα ,δεν καπελώθηκαν από κανέναν και αφορούσαν θεματα που μας ευαισθητοποίησαν .
Στην πρόταση αυτή δεν βλέπω τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι bloggers στα πλαίσια της επικοινωνιακής τακτικής και πολιτικής του κ.Βενιζέλου στον αγώνα του για την κατάκτηση της αρχηγίας .
Για να μην πω και στην άγρα ψηφοφόρων ενόψει του δημοψηφίσματος.

Μπορεί να δεσμευτεί ο κ.Βενιζέλος ότι αυτή η συγκέντρωση-συζήτηση δεν θα γίνει θέμα στις ειδήσεις των καναλιών ?
Μπορεί να δεσμευτεί ο κ. Βενιζέλος ότι δεν θα αναφερθεί σ’αυτή του την επικοινωνία με τους bloggers μέχρι το δημοψήφισμα ,όπως κατά κόρο έκανε κατά την προεκλογική περίοδο ,εμφανιζόμενος στα διαφορα καναλια, επικαλούμενος την άμεση επικοινωνία που εχει με τους νέους μεσω του blog?

Ελπίζω οι bloggers να μην μεταλλαχθούν σε μαιντανούς .

Ελπίζω οι bloggers α μην γίνουν ένα πολιτικό χάπενινγκ.
Eλπίζω το blogging να παραμείνει ένας τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγης απόψεων, μακριά από επικοινωνιακά τρυκ και οδηγίες διαφόρων image makers
Ελπίζω ο κ.Βενιζέλος να αποδείξει σε όσους αμφισβητούν τις προθέσεις
του ότι είναι βαθιά καχύποπτοι .

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

α, πολυ απλα θελει να πεισει μερικους (εως πολλους) και να τους μετατρεψει σε προπαγανδιστες του

ο ιδιος εχει 1 μπλογκ και δεν εχει καν τον χρονο να το ενημερωνει και να συνδιαλέγεται μεσω αυτου

αν ομως 10 η 100 μπλογκερς, φανατικοι (η οχι) θαυμαστες του γραφουν συνεχεια για αυτον??

αλλα και εναντιον του να γραφουν τι εγινε? φτανει ολοι να μιλανε για αυτον!

και μετατ την συναντηση η μπλογκοσφαιρα θα γεμισει με το ονομα Βενιζελος!

aqua είπε...

@ ανωνυμο
χμ...δεν εχεις κι αδικο.
η γνωστή τακτική!

Androgeos είπε...

Σίγουρα ισχύει και το σχόλιο του Ανώνυμου παραπάνω, αν και τέτοια σχόλια στις μέρες μας μπορούν εύκολα να παρεξηγηθούν ως προωθητικά για το ΓΑΠ.

Εγώ πάλι έχω το ερώτημα : Δηλαδή οι bloggers τι είναι, δεν είναι άνθρωποι με σάρκα και οστά; Δεν έχουν χέρια, πόδια, μάτια, αυτιά, στόμα;

Γιατί δηλαδή οι bloggers επικοινωνούν "μόνο μέσω του blog τους"; Είναι πνεύματα που ζουν στον κυβερνοχώρο ή άνθρωποι που προσπαθούν μέσω της ανωνυμίας τους όπως ο κύριος ή η κυρία παραπάνω να πουν αυτό που σκέφτονται κρυμμένοι πίσω από ένα μόνιτορ, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων τους;

Ειδικά όταν μιλάμε για έναν πολιτικό που, καλώς ή κακώς, είναι μέλος της ελληνικής blog-όσφαιρας, είναι απολύτως λογικό να θελήσει να συναντήσει και δια ζώσης κάποιους από αυτούς που διαβάζουν και σχολιάζουν το blog του και να κάνει μια στοχευμένη συζήτηση για αυτό.

Εμένα η κίνηση της συνάντησης μου αρέσει, αναιρεί ακριβώς αυτό που προσπάθησαν να του προσάψουν οι διαδικτυακοί φίλοι του ΓΑΠ και η Ελευθεροτυπία : τη λογοκρισία.

Face to face λοιπόν θα μου άρεσε να δω τα παιδιά από το Δε Μασάμε Ρε στη συγκεκριμένη συνάντηση να κατηγορούν το Βενιζέλο για φίμωση.

Κρίμα που δε ζω στην Αθήνα, θα πήγαινα οπωσδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερα γλυκεια μου,
δεν θελω να ασχοληθω με τα πολιτικα για να μην μου χαλασει η διαθεση συγνωμη.

Περασα να πω μια καλημερα μιας και το καλοκαιρι μου ηταν πολυ φορτωμενο επαγγελματικα και τωρα καταφερα να επανελθω.

Πολλα φιλια και ευχες για ενα ομορφο Φθινωπορο.

aqua είπε...

@ androgeos
Το post ανέβηκε γιατί μ'ενοχλεί η όλοένα αυξανόμενη ενασχόληση των ΜΜΕ και των πολιτικών με τους bloggers και ιδίως η προσπάθειά τους να τους χρησιμοποιήσουν, ο καθένας για τον δικό του σκοπό.

Γραφεις:
"Γιατί δηλαδή οι bloggers επικοινωνούν "μόνο μέσω του blog τους"; "
Πουθενα δεν ισχυρίστηκα ότι οι bloggers πρεπει να επικοινωνουν μόνο μεσω των blogs τους.
Το κατα την άποψή μου επιχειρούμενο καπέλωμα επισημαινω.
Από την μικρή μου εμπειρία στο χωρο έχω σχηματισει την άποψη πως
προκειται για μια κοινωνικη ομαδα -εικονική αν θέλεις-που διαμορφωθηκε με το χρονο ,έβαλε τους δικους της κανονες ,λειτουργει αυτόνομα και αυθόρμητα και κινητοποιείται διαδικτυακα ή και ρεαλιστικα (δημόσια )όταν και όπου την ενδιαφέρει.
Eπίσης :
"...άνθρωποι που προσπαθούν μέσω της ανωνυμίας τους ... σκέφτονται κρυμμένοι πίσω από ένα μόνιτορ, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων τους; "

Το να κινειται και να δρα καποιος σε μια διαδικτυακή κοινοτητα έστω και με nick name του δίνει μια ταυτότητα και τον προσδιορίζει.
Αν εδω μεσα φαω κραξιμο σαν aqua
για ανεύθυνες ή αντικρουόμενες απόψεις και σχόλια που αφηνω εδω κι εκει ,θα αισθανθω το ίδιο άσχημα αν αυτο μου συνέβαινε π.χ στην παρέα μου.

Για τα περι λογοκρισίας :
Ενα σχόλιο που του άφησα με κάποιες ερωτησεις το εξαφανισαν οι "χακερς"
Εμφανίστηκε δυο ημερες μετα όταν τον έκραξαν για λογοκρισία.
Εδω και μερες του έχουν τεθεί εκατονταδες ερωτηματα και δεν εχει απαντησει σε κανενα.
Kαι σε μια live συζητηση πιστευω πως το ίδιο θα συμβει.
Εχει απίστευτη ικανότητα και εφυία να λέει μόνο αυτα που θέλει.

Οπως γράφω και στο ποστ ελπίζω να
μου αποδείξει πως είμαι μόνο δύσπιστη καχύποπτη και....
φαρμακόγλωσσα !! :))
Καλό σου βραδυ!

aqua είπε...

@ zoyfitsa
Που ήσουν χαμενη κυρία μου ?
Εμπαινα και ξαναεμπαινα στο blog σου κι εβλεπα μονο το ταλιμπανακι .
Στο τελος πίστεψα πως σ'εξαφανισαν οι ταλιμπάν!!
Καλώς ήρθες!!

Kapetanios είπε...

1. Με έκανες να επισκεφτώ το "μπλογκ" του Βενιζέλου( αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι να επισκέπτομαι ιστολόγια δημόσιων προσώπων)
2. Με έκανες να διαβάσω καμιά 40αρια κόμεντα( τόσα άντεξα)
3. Με έφερες αντιμέτωπο με την ζοφερή πραγματικότητα των μπλογκερς
ΓΙΑΤΙ????????
( και μετά μου λες ότι εγώ είμαι ο κακός :))

ΥΓ. Και εγώ( όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί) είμαι υπέρ του «δημοκρατικού μονολόγου»
Τι καλύτερο λοιπόν περιβάλλον, για την ανάπτυξη αυτού του "διαλόγου", από «έναν συγκεκριμένο, ανοιχτό αλλά ταυτόχρονα απόλυτα ελέγξιμο χώρο στην Πρωτεύουσα Αθήνα ( άντε , και μετά στην "Συμπρωτεύουσα") με ακροατές αποκλειστικά μπλογκερς και δη ανώνυμους» ?
Ο άνθρωπος θέλει να επαναφέρει την πολιτική και ιδεολογική αναζήτηση στα αμφιθέατρα και εσύ αφήνεις μομφές για την πρόθεση του????
Καληνύχτα σου κοπελιά μ :))

aqua είπε...

@ kapetanio
Χα!
Να μ'ευχαριστείς που σου άνοιξα τους ορίζοντες της μπλογκόσφαιρας.
Ετσι για να δεις τι πραγματικα γίνεται εδω, γιατί σ'εχει φαει εκείνη η βεραντα με τον καφε και την θεα στην θάλασσα!!! :))

Καλό ξημέρωμα Καπετανιε!

Androgeos είπε...

Φίλη Aqua, μάλλον πρέπει να σου εξηγήσω 2-3 πράγματα για μένα γιατί δε θέλω να περάσουν στραβά.

1) Ανωνυμία : Όταν μίλησα για ανωνυμία, δεν εννοούσα εσένα ή εμένα που έχουμε ένα nick - διαδικτυακή ταυτότητα. Το nick μου είναι εξίσου γνωστό με το "κατά κόσμον" όνομά μου και το ίδιο σίγουρα ισχύει για χιλιάδες χρήστες του internet. Όταν έλεγα για άτομα που κρύβονται πίσω από το μόνιτόρ τους, εννοούσα αυτούς που αφήνουν τα ανώνυμα σχόλια, κι έτσι δε θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των λόγων τους ούτε καν μέσω του nick τους. Και πιστεύω θα συμφωνήσεις μαζί μου, με τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται, υπάρχουν και πολλοί βαλτοί.

2) Κανείς δε νομίζω να αμφιβάλλει για την ευφυΐα ή για τις επικοινωνιακές ικανότητες του κου Βενιζέλου. Ούτε επίσης για την προσπάθεια "καπελώματος" όπως ακριβώς τη θέτεις. Όμως είναι στο χέρι ΜΑΣ να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία τώρα που έχει ανάγκη τις ψήφους μας για να κάνουμε μια προσπάθεια για γόνιμη συζήτηση. Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, καταλαβαίνεις πως δε θα μείνει κρυφό και αυτό θα του κάνει ζημιά μεγαλύτερη από τη βλακεία των ΔΜΡ, που ήταν καθαρό trolling κατά τη γνώμη μου. Γιατί να είσαι βέβαιη ότι αυτή η συνάντηση θα καλυφθεί ευρέως από τα ΜΜΕ. Θα είναι λοιπόν υποχρεωμένος να δώσει σαφείς απαντήσεις με αυτές τις συνθήκες, αν θέλει να δημιουργήσει ένα θετικό αντίκτυπο με αυτή την κίνηση.

3) Δεν το κρύβω καθόλου ότι στην αρχή μου άρεσε πολύ η υποψηφιότητα του Βενιζέλου. Με τον τρόπο που την έθεσε έδειξε στοιχεία που λείπουν από την πολιτική σκηνή, με κυριότερο τα γρήγορα αντανακλαστικά. Αλλά μετά ήρθαν οι γενικολογίες στα θέματα που καίνε και ο εσωκομματικός πόλεμος που προκαλεί φθορά και στους δύο.

4) Το μόνο ελαφρυντικό που έχει ο κος Βενιζέλος για τη μεγάλη καθυστέρηση των posts είναι ο μηδαμινός χρόνος που έχει αυτές τις μέρες στη διάθεσή του. Κι εγώ που λες του έγραψα σχόλιο, και μάλιστα θετικό, αλλά χρειάστηκαν πάνω από 24 ώρες για να ανέβει.

5) Ζούμε σε μια δημοκρατία στην οποία είμαστε όλοι πιόνια πάνω σε μια σκακιέρα. Μπορούμε όμως τουλάχιστον να επιλέγουμε πότε θα είμαστε με τα "λευκά" και πόστε με τα "μαύρα".

aqua είπε...

@ andogeos
Προσωπικα δεν με πειράζει αν καποιος υπογραφει σαν "ανώνυμος",
αλλα -συμφωνω μαζί σου- αν κρίνω απ'το περιεχόμενο του σχολίου ότι είναι βαλτός για να γλύψει ή να βρίσει.

Πιστευεις στ'αλήθεια πως μπορει να γινει γόνιμη συζήτηση με τους όρους και τις προυποθεσεις που θέτει?
Είμαι σίγουρη πως την επόμενη ημερα τα ποστ και σχόλια στην μπλογκόσφαιρα θα είναι εκ διαμετρου αντιθετα ,αναλογα για ποιό λόγο έλαβε μερος ο καθενας.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά σ'ενα πολιτικό ηγετη είναι σίγουρα προσόν.
Μα ενα άλλο απαραίτητο προσόν θεωρω την υπομονή, την σε ετοιμότητα αναμονή και την επιλογη του σωστού timing.
Κι εδω έκανε μεγαλο λάθος κατα την άποψή μου.Την μετεπειτα αλλαγη της στασης του θεωρω κίνηση τακτικής ,
οταν άκουσε επικριτικα σχόλια κι είδε την δημοτικότητα του να πέφτει.
Δεν είμαι ψηφοφόρος του πασοκ ,μα είναι ενα κόμμα εξουσίας που θα προτιμούσα αυτήν την στιγμή να είναι κυβέρνηση.Ο ΓΑΠ αποδείχθηκε λίγος και άτολμος και φοβαμαι πως αν ο Βενιζέλος πάρει την αρχηγια του κόμματος θα εξελιχθεί σ'ενα πολύ επικίνδυνο και αλλαζόνα αρχηγό.

Το δικό μου σχόλιο δεν ανέβηκε ,
παρότι σχόλια που είχαν γραφτεί την ίδια ημερομηνία αναρτήθηκαν.
Στην αρχή σκέφτηκα πως κάποια βλακεία θα έκανα και δεν αποθηκεύτηκε.
Ανέβηκε 2 ημερες μετα ,με την σωστη ημερομηνία κατάθεσης!

Ναι..μα σ'αυτη την σκακιερα τα πιόνια φτάνει να είναι αυτοκινούμενα!!

H.Constantinos είπε...

Φυσικά και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους bloggers στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής του.
Γιατι να είμαστε τόσο αρνητικοί όμως; Πόσο κακό είναι που προσπαθεί να περάσει ένα πιό σύγχρονο πρόσωπο; Θα έλεγα και πιό νεανικό, αλλά δεν κολλάει...
Ας μήν είμαστε κακοπροαίρετοι.
Ο άνθρωπος είναι πολιτικός. Κυνηγάει την ψήφο.
Θα μπορούσε να την κυνηγάει υποσχόμενος αύξηση 3,2% στην κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ...
Δεν είναι λίγο καλύτερα που την κυνηγάει έτσι...; Στο web; Στην μπλογκόσφαιρα;

aqua είπε...

@ h.constantino
Προσωπικα χαίρομαι τους πολιτικούς
που παρακολουθούν και συμμετεχουν στις εξελίξεις της τεχνολογίας.
Δείχνει μυαλά ανοιχτά.
Μα δεν θελω να με ή μας χρησιμοποιεί στα παιχνίδια του.
θα μπορουσε να οργανωσει συζητησεις ανοιχτες σε όλους τους πολίτες και απλά να τις ανακοινωνει από το blog του.
Η όπως του πρότεινε καποιος ένα ζωντανό-τηλεοπτικό debate με bloggers!!Το φανταζεσαι?
Γαργαρα όμως το 'κανε κι αυτό.

ΥΓ. αυτό το "Θα έλεγα και πιό νεανικό, αλλά δεν κολλάει... "
τί το 'θελες?
Μαζί με τον συνομήλικο έθαψες κι εμενα βρε Κωνσταντίνε!!:))

Καλή σου ημερα!

H.Constantinos είπε...

Aqua, δεν εννοούσα αυτό! Αλλωστε κι εγώ δεν απέχω πολύ... !
Εννοούσα ότι δεν σου φτιάχνει νεανικό προφίλ το blogging, μιά και ο κόσμος του έχει να κάνει με όλες τις ηλικίες, να μή πώ δηλαδή ότι οι πολύ μικρές μάλλον μειοψηφία είναι.

aqua είπε...

@ h.constantino
don't worry constantinos!
Αστειεύτηκα.
Εδω και καιρο εχω ανοιξει ΚΑΠΗ-ΝΕΤ!! :))
(http://aqua-aquamarine.blogspot.com/2007/03/blog-post_29.html#links)
H ηλικια είναι στο μυαλό και την καρδιά.

Ανώνυμος είπε...

Κουκλιτσα μου ευτυχως δεν με πηραν οι Ταλιμπανιδες αλλα με εφαγε η πολυ δουλεια οπως παντα το καλοκαιρι...
Πλεον θα ειμαι ποιο συχνα στην γειτονια μας.

Φιλια πολλα.

Prince Of The City είπε...

Δυστυχως, οι bloggers, κι ο καθενας που ζει με τον τροπο της αρθρογραφιας θα γινει βορα στον καθε πολιτικο!

Μη ξεχνας, πως τον el Βενιζελο (λολ) δεν τον ενδιαφερει να απαντησει στα ερωτηματα που του θετουν οι αδερφοι bloggers, αλλα το μονο που τον νοιαζει (οπως κι ολους τους πολιτικους) ειναι το ποσους... visitors χτυπανε, και απο τι κουμασια αποτελειται το χαος της λαοθαλασσας που εχουν μπρος τους.

Μεταξυ μας, καποιος που ειναι σαφως προσκειμενος σε καποια Χ,Ψ παραταξη, εκεινος ειναι που θα παει να του θεσει τα ερωτηματα προφορικα. Ο αλλος, ο πιο αντικειμενικα προσκειμενος, μπορει και να τον γραψει στα @@ του "Τι μας λες ρε φιλε.." στυλ.


Δε ξερω... Πολυ υποπτη κι η χρονικη στιγμη που αποφασισε να το κανει...

aqua είπε...

@ gothangel
Τον τελευταίο καιρό δεν το αναφέρει πια στα ποστ του.
Μαλλον από το πολύ κράξιμο άρχισε να το ξανασκέφτεται....

Prince Of The City είπε...

Και να σου πω την αληθεια, καλα κανει.

Εχουμε καταληξει πιονακια για την ανοδο οιοδηποτε πολιτικου...