Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Γάτα-Λεοπάρδαλη

Γάτα-λεοπάρδαλη
Το βρήκα εδώ και το μεταφέρω σήμερα παγκόσμια ημέρα των ζώων
Μια νέα ράτσα γάτας, η Ashera, δημιουργήθηκε στα εργαστήρια εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Καλιφόρνια και διαφημίζεται σαν η τελευταία λέξη της μόδας για τους γατόφιλους. Πρόκειται για διαστάυρωση ασιατικής λεοπάρδαλης, αφρικανικής αγριόγατας και κατοικίδιας γάτας, η οποία μπορεί να φτάσει σε βάρος τα 14 κιλά. Μόνο για εξωτικά γούστα και μεγάλα πορτοφόλια, καθώς η μίνι λεοπάρδαλη στοιχίζει 22.000 δολάρια.

Δεν καταλαβαίνω ποιά ανάγκη του ανθρώπου ,των ζώων ή του περιβάλλοντος πρόκειται να καλύψει αυτή η προσπάθεια των ερευνητών.Κρίνοντας από την χώρα θεωρώ σαν πιθανότερη αιτία την ανάγκη κάποιων πλούσιων και εκκεντρικών "φιλόζωων" να προσθέσουν στην συλλογή τους ένα σπάνιο ζώο,πληρώνοντας αδρά για αυτό το νέο "κομμάτι".

Κι επειδή με μαθηματική ακρίβεια η φύση πάντα εκδικείται δεν θεωρώ απίθανο κάποια στιγμή κατα τον πολλαπλασιασμό της τα γονίδια της λεοπάρδαλης να επικρατήσουν αυτών της γάτας και η εκκεντρική φιλόζωη κυρία να βρεθεί βορά στα χαριτωμένα δοντάκια της σπάνιας και ακριβοπληρωμένης γατούλας της .

Και βέβαια σε τίποτα δεν θα φταίει το έρημο το ζωντανό...

6 σχόλια:

Elias είπε...

Παλιά, η πεθερά μου είχε ένα περίεργο ζώο, διασταύρωση γάτας με αγριόγατα. Ήρθε μια μέρα στην αυλή της, όταν ακόμα ήταν σχεδόν γατάκι, και από τότε την επισκεπτόταν τακτικά, κάποιες φορές έμενε και στο σπίτι της για μέρες - για να ξαναφύγει μετά.
Ήταν πολύ μεγάλη για γάτα και πολύ μικρή για αγριόγατα.

Το ζώο αυτό είχε μία συμπεριφορά αλλιώτικη από τις γάτες, όπως τις έχουμε συνηθίσει. Όταν καθόμασταν στο σαλόνι, αυτό ερχόταν σε κάποια στιγμή κοντά μας (είχε το ελεύθερο στο σπίτι της πεθεράς μου, έμπαινε και έβγαινε κατά βούλησιν), έκανε αργά αργά (ΠΟΛΥ αργά) τη βόλτα του ανάμεσά μας, μετά πήγαινε να ξαπλώσει σε μια γωνιά για λίγο, έριχνε έναν υπνάκο, ξυπνούσε, σηκωνόταν και έφευγε. Ποτέ δεν το άκουσα να νιαουρίζει. Δεν αισθανόμουν ιδιαίτερα άνετα όταν ερχόταν κοντά μου, οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι η διαγωγή του ήταν κοσμιοτάτη.

Τι θέλω να πω; (πέρα από τις αναμνήσεις που μου ήρθαν ξαφνικά). Πως μία τέτοια "γάτα/αγριόγατα/λεοπάρδαλη" είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζώο από αυτά που ξέρουμε. Συμπεριφέρεται διαφορετικά. Δεν πρόκειται για την χαριτωμένη ψιψίνα με τη ροζ μυτούλα, αλλά για κάτι πιο μεγάλο, σοβαρό και αξιοπρεπές - κάτι που σε κάνει να το αντιμετωπίζεις σαν ίσος προς ίσο.

aqua είπε...

@ elias
Δεν αμφιβάλω πως κάπως έτσι,όπως την περιγράφεις ,μπορεί να είναι η Ashera.
Απλά διαφωνώ με τέτοιου είδους παρέμβασει στην φύση,ιδίως όταν δεν μπορώ να αντιληφθώ τον σκοπό ή την χρησιμότητα.
Ας αφήσουμε τα ζώα ή τα φυτά να μεταλλάσσονται,.οπως εκατομμύρια χρόνια τώρα, με τους κανόνες της φύσης και όχι με την ανθρώπινη παρέμβαση που μερικές φορές την βρίσκω νοσηρή.
Εξαιρούνται βέβαια οι περιπτώσεις που οι έρευνες αφορούν σε ιατρικούς σκοπούς ή στην διάσωση ειδών υπό εξαφάνιση.
Σ’ευχαριστώ –καλό σου βράδυ!

david santos είπε...

Hello, Aqua!
Excellent posting!
I love cats. Have a nice week.

aeipote είπε...

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος. . .
Δεν κοιτάμε να σώσουμε αυτά που κινδυνεύουν από την μοχθηρία και την απληστία μας φτιάχνουμε κι άλλα. . .

ΚαληΗμέρα Χαρωπή!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία μου,
μια πρόσκληση για παιχνίδι σε περιμένει..
Πέρασε να δεις :)

Καλή Κυριακή να έχεις.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.