Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Εντολή Σανιδά για επιχειρήσεις - σκούπα


Αλλη μια παρεμβαση του εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, αυτη την φορά για τον καθαρισμό του κέντρου της Αθηνας από "ρυπογόνα "στοιχεία.
Με εγκύκλιο που έστειλε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Σανιδάς ζητά τη συνεχή αστυνόμευση των οδών Ευριπίδου, Μενάνδρου και Γερανίου και των πλατειών Θεάτρου και Κουμουνδούρου, επικαλούμενος καταγγελίες επαγγελματιών της περιοχής Συμφωνα με τις καταγγελίες στη συγκεκριμένη περιοχή διαπράττονται καθημερινά εγκλήματα, όπως εμπορία και χρήση ναρκωτικών, παράνομη πορνεία αλλοδαπών γυναικών, σωματεμπορία, λαθρεμπορία, διακίνηση κλοπιμαίων, ενώ ομάδες Τσιγγάνων κάνουν παράνομο εμπόριο οπωροκηπευτικών.Τα προβλήματα επιτείνονται και από τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή καθώς συγκεντρώνονται τοξικομανείς που δεν είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης καθως και από το πλήθος των αστέγων που περιφερονται στην περιοχή,ψαχνοντας που να περασουν την νύχτα τους.


Σύμφωνα με τον κ. Σανιδά, όλα αυτά δεν συνάδουν με μια ευνομούμενη πολιτεία και έχουν καταστήσει προβληματική αν όχι αδύνατη τη διαμονή των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά σε απαράδεκτες καταστάσεις από τους χρήστες ναρκωτικών και τις πορνευόμενες αλλοδαπές.
«Ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί στο ελάχιστο και, γιατί όχι, να εξαλειφθεί η απαράδεκτη κατάσταση είναι να υπάρχει ημέρα και νύχτα αστυνόμευση της περιοχής από επίλεκτα όργανα με στόχο τη σύλληψη και παραπομπή στη Δικαιοσύνη των παρανομούντων αλλά και την απέλαση των αλλοδαπών» τονίζει στην εγκύκλιο ο κ. εισαγγελέας.
Ζητά λοιπόν από την Αστυνομία να αστυνομεύει επί 24ώρου βάσεως την περιοχή , να προχωρά σε ελέγχους και να οδηγεί στον αρμόδιο εισαγγελέα τους δράστες καθώς και να ανταποκρίνεται άμεσα στις περιπτώσεις που κάτοικοι της περιοχής ειδοποιούν τις αστυνομικές αρχές για τέλεση εγκλημάτων.




Σοβαρό το πρόβλημα για τους λιγοστούς κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής σημαντική όμως και η "ευαισθησία" του κ. εισαγγελέα που με γρηγορα αντανακλαστικά παρεμβαίνει καθε φορα να πατάξει το έγκλημα και να επαναφερει την ταξη και την ασφαλεια "όπου δει".Μονο που η "ευαισθησία" του αποδείχνεται μισή.

Ενταξει!.Τα επίλεκτα όργανα θα οργανώσουν καμποσες επιχειρησεις "σκούπα" ,θα γεμισουν οι κλουβες με εξαθλιωμένα βαπορακια, φτιασιδωμενες ξανθές,μαύρους και μελαχροινούς μετανάστες,ρακενδυτους αστεγους μαζί με τα χαρτόνια τους.Θα καθαρισει η περιοχη απ'τα περιθωριακα στοιχεια και θα αστυνομευεται νυχθημερον για την αποτροπή της επιστροφης τους.Και που θα πάνε μετά όλοι αυτοί κ.Σανιδα?

Καποιοι τυχεροι άστεγοι θα βγαλουν τον χειμωνα στην φυλακή.Οι υπόλοιποι θα ψαξουν για την επόμενη στοά για να στρώσουν τα χαρτόνια τους, οι εξαρτημενοι θα κανουν στεκι την επόμενη πλατεία και τις φτιασιδωμένες ξανθές θα τις αδειάσει τ'αφεντικό τους στην επόμενη γωνία.

Πολύ θα το χαιρόμουν και θα σας επαινούσα κ. Σανιδά μου ,αν παραλληλα με τις εντολές και τις εγκυκλίους σας προς την αστυνομία ,δίνατε άλλες τόσες στις κοινωνικές υπηρεσίες του υπουργείου και του δήμου ν'ασχοληθούν και λίγο μ'αυτούς τους ανθρώπους ,μήπως και σε κάποιους καταφέρουν να λύσουν ελάχιστα από τα πολλά προβλήματά τους ,ώστε να μην ξαναμαζευτούν σ'αυτή ή σε άλλη περιοχή.

Οι παρεμβασεις των ανωτατων λειτουργων της δικαιοσύνης καλό είναι να μην έχουν μόνο κατασταλτικό χαρακτήρα αλλά και ευαισθησία για αποκατασταση και πρόληψη.

Αλλά oι λέξεις "πρόληψη" και "αποκατάσταση"κατάντησαν άγνωστες σ'αυτη την χώρα...

Πηγη :http://www.enet.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τακτική της εξουσίας.
Να κρύψει (πού αλήθεια θα τους βάλουν όλους αυτούς; ) το αποτέλεσμα.
Οι αιτίες καλά κάνουν και υπάρχουν..
Και μακροημερεύουν..
Φέρνουν χρήμα..

Καλή Κυριακή να έχεις

aqua είπε...

@ sotiris
Πικρό το σχόλιό σου Σωτήρη μου.
Μα αληθινό!

maria λεμονατη! είπε...

βρεγμενη σανιδα θελει ο σανιδας.
ετσι οπως τα λες ειναι, νερακι μου.

aqua είπε...

@ maria
πολλοί την χρειάζονται.
Μα που να βρεθούν τόσες σανίδες?
:))

Ανώνυμος είπε...

οταν γυρω στο '96-'97 πρεπει ναταν δουλευα σε ενα πολιτικο γραφειο και περνουσα πρωι πρωι κατω απο την Ομονοια (πριν γινει το Μετρο) εβλεπα ολα αυτα τα αρρωστα παιδια με τις συριγγες καρφωμενες στις φλεβες τους.οταν μια μερα δεν αντεξα αλλο και πηρα τηλ. στο Δημο Αθηναιων να μιλησω στον Δημαρχο για την κατασταση, μιλησα με καποια γραμματεα που με ακουσε "προσεκτικα" και μου ειπε οτι θα τα μεταβιβασει ολα οσα της ειπα. μετα σκεφτηκα: μα τι εκανα τωρα? κουβεντα για σαλιο οπως λενε και στην Κεφαλλονια. και που πηρα τηλ. στο Δημο τι εγινε?
ετσι εχουμε γινει. απο την πολυ πλυση εγκεφαλου να μην μας αγγιζει τιποτα. και αν αγγιξει κατι καποιον να μην εχει λυση...
δεν ξερω εσεις, αλλα εγω που εχω παει και μερικες βολτες Αμερικη και Ευρωπη, εχω εντελως απογοητευτει με την Ελλαδα μας.
Απλα δεν γινεται τιποτα καλο.

aqua είπε...

@ aliki
Δικιο έχεις και όπως τα λες είναι.
Ολοι "προσεκτικά" μας ακούνε.
Κι αφού έχεις δουλέψει σε πολιτικό γραφείο ,θα το γνωρίζεις καλά.
Μα δεν μπορω πια να ανεχτω αυτή τη λογική του τύπου " δεν βαριέσαι και να φωνάξεις τίποτα δεν γινεται"
Ενας από τους λόγους που έστησα το blog είναι για να διαμαρτύρομαι
"δημόσια" για όσα με θυμωνουν.
Μακάρι να'χα το θάρρος να πάρω τηλέφωνο και να τα πω στον ίδιο τον κ.Σανιδά.
Μα τωρα που το σκέφτομαι κι αυτός "προσεκτικά" θα με άκουγε...

Marina είπε...

Ο κάθε Σανιδάς ένα όργανο που εκτελεί τις βουλές του Κράτους είναι. Δεν μ' αρέσει που μόνο να φωνάζουν και να "σκουπίζουν" τη κρέμα της τούρτας ξέρουν απο το να λύσουν το πρόβλημα.

Σαν Κράτος, πάσχουμε!

aqua είπε...

@ marina
υποτίθεται όμως ότι είναι "ανεξάρτητη" εξουσία ...